Fare Kanguru Doğurabilir mi ?

Fare kanguru doğurabilirmi?

Ne kadar mantıklı bir soru değilmi? Muhtemelen herkes hayır der Peki neden desem kaç kişi cevap verebilir. Yeni nesil gençlerini geçiyorum. Onlardan bizim evde de var. Onların muhtemelen %60 ı ’ Hamilelikte kanguru yavrusu  farenin karnına sığmaz’, %30 u ‘  ’ Farenin kanguruya  boyu yetmez’ diyecektir. ’ Kendilerinin çok espritüel olduğunu düşünen %10 ise ’ Ruhen anlaşamazlar ’ diye cevap verebilir.

Konuya mantıklı bir cevap bulmak için bu iki hayvanı çok dikkatle incelemeliyiz.

1- Fare bildiğiniz gibi kemirgenler içinde incelenen çok sayıda memelinin ortak adı olup bilinenin aksine ’ tarla faresi’ olarak adlandırılan kemiriciler fare türü değildir.

Çok hızlı üreyen hayvanlar olup yeryüzünün bütün karalarına dağılmışlardır.Hem otçul hem etçil beslenen hayvanlardır.

Fareler diğer haşerelerden ayrı olarak üremede canlı yavru doğururlar.

Farelerin bedeninde toplamda 4 ayağı vardır ve ayak parmaklarının uç kısmında tırnaklar bulunur. Bu sayede çok yüksek yerlere tırmanıp çok hızlı koşabilirler. Bazı fare türlerinde kanguru faresinde olduğu gibi ön ayaklar çok kısa arka ayaklar çok uzundur.

Farelerin genetik yapısı tıpki insanlara benzer bu nedenle insanlığa çok faydası vardır.Gelişen ilaç sanayii ve Tıp, fareleri insan yerine kobay olarak kullanmaktadır.

2- Kangurugiller bir keseli familyası olup modern zoolojide bir familya olarak kabul edilmeye başlanılanSıçan Kangurusugillerden ayırtedilebilmek için Asıl Kangurugiller de denilir. Kangurular Avustralya faunasının ( Bir bölgede yaşayan hayvanların tümüne verilen addır.)  en tipik temsilcileridir.

Dişileri sadece tek yavru doğurur nadiren ise 2. Yavru doğumda sadece 2 cm büyüklükte ve 1 gram ağırlıktadır. Annesinin bir memesine asılır ve 2-3 ay bırakmaz. 6 ay sonra ilk kez keseden çıkar. Bir yaşına kadar ise süt ile beslenir.

Yüksek süratle arka ayakları üerinde hoplayarak ilerlerler. Hızları saatte 50 km ye kadar çıkar.

Bu kadar bilgiden de anlaşılacağı gibi fareden ne kanguru olur ne fare kanguru doğurur.

Bunu bir de bizi yönetenler anlayabilse. Egemen güçler, fareler gibi yeryüzünün bütün karalarına dağılmış  bir çok diğer ülkeyle beraber, bizim gibi  ’ Yurtta sulh cihanda sulh ’ diyen bir milleti de önce fare konumuna getirdiler. Evvela o veya bu şekilde  pohpohlayarak kemirgenlik vasıflarını kullandırdılar.

Daha sonra kanguru olduğumuza inandırdılar. Memeden ayrılmadan süt içmek serbest oldu. Ondan sonra saatte 50 km hızla sıçrattılar. Komşu ülkeye düştük. Şimdi 100.000 i aşan misafirimiz ve komşularımızın hiç birinin sevmediği bir ülkemiz var. Tekrar kangurudan fare konumuna döndük. Kobay olarak bundan sonraki görevlerimize hazırız. Bu güne kadar nasıl hiç yanlış yapmadıksa bundan sonra da milletimiz böyle istiyor diye doğrularımıza devam edeceğiz. Ancak arada sırada egemen güçlerin davranışlarını irdeleyip bir şeyler öğrenmeye çalışmakta fayda var.

Çünkü siyaset ne sizin düşündüğünüz ne de yaptığınız değil.

Bana inanın siyaset zor zanaat

Yorum yapın